Search
Generic filters
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type

Cursuri

Cursurile centrului ALPHA

Cursurile de limbi străine organizate de Centrul ALPHA se adresează adolescenţilor şi adulţilor.
La finalul unui modul de cursuri, Centrul ALPHA eliberează un Certificat de participare la curs.

 

Centrul de limbi moderne Alpha oferă cursuri de:

daneză engleză finlandeză
franceză germană italiană
japoneză maghiară norvegiană
olandeză portugheză română
rusă spaniolă suedeză

Oferta de cursuri

Cursuri generale sau specializate de limbi străine pentru începători, intermediari şi avansaţi în limbile engleză, franceză, spaniolă, italiană, rusă, norvegiană, olandeză, daneză, suedeză, finlandeză, japoneză, româna şi maghiară

Cursuri de pregătire pentru examenele internaţionale Cambridge, TOEFL, IELTS, DELE, DELF şi DALF

Cursuri de pregătire pentru testul ALPHA

Cursuri individualizate pentru companii şi instituţii

Oferim o grilă de autoevaluare fundamentată pe Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi (CECRL) pentru stabilirea nivelului de limbă actual şi clarificarea obiectivelor individuale de studiu

Oferim testare gratuită pentru plasare în grupe de curs şi diagnosticare

Predarea, învăţarea şi evaluarea limbilor străine sunt adaptate şi aliniate la Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi (CECRL)

Grila de autoevaluare

Pentru a asigura eficienţa procesului de învăţăre, este foarte important ca, înainte de a vă înscrie la un curs de limbă străină, să ştiţi de la ce nivel de competenţă lingvistică porniţi şi care sunt obiectivele dumneavoastră precise şi realizabile de studiu. Pentru a vă autoevalua nivelul de utilizare a limbii străine şi pentru a vă orienta în stabililerea ţintelor dumneavoastră de învăţare, vă recomandăm să folosiţi grila de autoevaluare postată aici, prin selectarea competenţelor ascultarecitireconversatievorbirescriere, descărcarea fişierelor pdf şi completarea lor conform intrucţiunilor cuprinse în ele. Grila de autoevaluare foloseşte descriptorii pe şase niveluri şi cinci competenţe din Cadrul european comun de referinţă al limbilor şi Portofoliul lingvistic european. Pentru a face un salt calitativ la nivelul de competenţă lingvistică imediat următor sunt necesare între 90 (A1, A2, B1) şi 120 (B2, C1, C2) de ore de studiu. După ce v-aţi înscris la cursurile organizate de Centrul ALPHA, procesul de evaluare a nivelului dumneavoastră. de limbă actual va fi dublat de un test de plasare, care trebuie completat de toţi solicitanţii care au indicat la înscriere un nivel de limbă între A1 şi C2. La întâlnirea de constituire a grupei veţi putea discuta şi stabili, cu profesorul şi cu ceilalţi cursanţi din grupă, obiectivele de învăţare ale cursului. Completarea grilei de autoevaluare vă va ajuta să aveţi o poziţie informată în tot acest proces.

Înscriere la cursuri

Înscrierile pentru cursuri se fac la sediul centrului , prin completarea unui formular de înscriere, sau online.

Taxa de participare

 Efectivul grupei Taxa Observații
CURSURI de limbi străine Individual 90 lei/oră/persoană
2 persoane 45 lei/oră/persoană
3 persoane 30 lei/oră/persoană modular sau parcurs personalizat
4 – 6 persoane 25 lei/oră/persoană
7 – 12 persoane 20 lei/oră/persoană

Taxa trebuie plătită integral înainte de prima întâlnire, sau 50% înainte de prima întâlnire şi 50% înainte de întâlnirea care marchează jumătatea cursului. În cazul grupelor de 5 sau 6 persoane, taxa se va achita integral înainte de primul curs.

Modalități de plată:

  plata online cu cardul aici;

la Casieria Universităţii UBB, str. Ion C. Bratianu nr 14 (între orele 10-15);

orice oficiu poştal sau banca la care aveţi cont, din orice localitate, cu destinatarul Centrul Alpha- UBBCluj, în contul IBAN: RO35TREZ21620F330500XXXX, Cod fiscal: 4305849, deschis la Trezoreria Cluj.

În momentul în care sunt suficienţi solicitanţi pentru formarea unei grupe, veţi fi contactaţi şi vi se va face o ofertă pe baza tarifelor de mai sus.
Grupa se formează oficial numai dacă la prima întâlnire cursanţii care au acceptat oferta noastră prezintă chitanţa doveditoare a plăţii taxei, calculată pe baza numărului cursanţilor. Retragerea unui cursant poate presupune creşterea tarifului pentru cei rămaşi. Dacă se renunţă la curs după constituirea oficială a grupei (prin acceptul exprimat de fiecare cursant la prima întâlnire şi prezentarea chitanţei doveditoare a plăţii taxei), suma plătită nu se restituie. Cursanţii care nu achită taxa de 50% la jumătatea cursului nu vor mai avea acces la ore, iar taxa pentru restul participanţilor se va recalcula pe baza numărului de cursanţi rămaşi. În cazul în care cursanţii rămaşi nu sunt de acord cu noua taxă, cursul se anulează şi se restituie 50% celor care au făcut plata integral.
Pentru mai multe detalii, scrieţi pe adresa alpha.ubbcluj@gmail.com

© Copyright 2018 Centrul de Limbi Moderne Alpha