Cluj Letters Summer School

Proiectul CLSS este finanțat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE), Schema de Granturi Competitive pentru Universități – Romanian Secondary Education Project (ROSE).

Scopul proiectului este acela de a oferi elevilor de liceu o experiență timpurie a vieții studențești într-un mare centru universitar. Astfel, activitățile principale din programul școlii de vară cuprind: cursuri și ateliere orientate spre subiecte din domeniul filologiei ce pot stârni interesul elevilor, activități culturale cu deschidere largă (participare la vernisaje, spectacole de teatru, concerte, workshop-uri etc.), vizitarea unor puncte turistice din județul Cluj.

Legături utile:

  • Participarea elevilor de la școala de vară Cluj Letters Summer School la festivitățile dedicate Zilei Imnului Național – eveniment realizat în colaborare cu Prefectura Cluj: ALBUM IMAGINI
  • Vizita elevilor de școala de vară Cluj Letters Summer School la Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii cu ocazia Zilei Aviației Române – eveniment realizat în colaborare cu Prefectra Cluj: ALBUM IMAGINI
  • Câteva impresii ale participanților la prima ediție Cluj Letters Summer School: PDF_iconCLSS-2017- Beclean feedback

Cluj Letters Summer School 2019

Ediția a III-a

Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca organizează, în perioada 14-28 iulie, școala de vară Cluj Letters Summer School adresată elevilor de liceu.

Scopul principal al proiectului este acela de a încuraja elevii să-și continue studiile după promovarea examenului de bacalaureat, prin înscrierea la facultate. Astfel, în cadrul programelor derulate de școala de vară, elevii vor intra în contact cu atmosfera studențească a unui mare centru universitar, vor afla detalii despre admiterea la facultate, oportunități și avantaje ale vieții studențești și ale studiilor superioare în general. Un alt obiectiv al proiectului este acela al socializării, comunicarea cu elevii și, mai ales, comunicarea între elevi fiind încurajată.

Activitățile principale cuprind: 1. Cursuri și ateliere orientate spre subiecte din domeniul Literelor ce pot stârni interesul elevilor (din mai multe specializări precum: lb. și lit. română, maghiară, engleză, franceză, ucraineană; teoria literaturii, literatura universală și comparată etc.); 2. Activități culturale cu deschidere largă: participarea la vernisaje, spectacole de teatru sau alte evenimente culturale ce au loc în perioada respectivă, participarea la workshop-uri interactive organizate în cadrul Facultății de Litere sau în cadrul altor instituții; 3. Vizitarea principalelor puncte turistice ale orașului Cluj-Napoca. La finalul programului școlii de vară, elevii vor primi diplome de participare și broșuri informative privind înscrierea la Facultatea de Litere. Cursurile se vor ține la Facultatea de Litere UBB Cluj-Napoca.

Vă invităm să diseminați informația în rândul elevilor și să ne sprijiniți în procesul de recrutare al elevilor interesați să participe la programul școlii de vară. Sunt eligibili acei elevi care au finalizat clasa a X-a sau a XI-a în această vară. Lista liceelor eligibile care se pot înscrie în programul școlii de vară poate fi consultată în următorul document: PDF_iconROSE_Lista licee eligibile_actualizata

Toate cheltuielile legate de deplasare, cazare și masă sunt suportate de Facultatea de Litere UBB.

Vă mulțumim pentru sprijinul și interesul acordat acestui proiect și vă adresăm rugămintea de a completa Fișa de candidatură anexată și de a o trimite, atât scanat (cu ștampilă și semnătură), cât și în document Word în perioada 23 mai – 6 iunie (anterior sau ulterior acestei perioade nu se acceptă candidaturi) la următoarea adresă: proiectroselitere@yahoo.com

FIȘĂ DE CANDIDATURĂ
Selecție Consultanți CLSS 2019

Pentru ediția din 2019 a școlii de vară Cluj Letters Summer School, Facultatea de Litere UBB organizează selecția de consultanți (cu funcție de supraveghetori). Studenții și doctoranzii interesați sunt rugați să consulte pagina anexată mai jos.

Selectie Consultanti