Inregistrare Login
.
.

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

A. Alegeți varianta corectă. Scrieți litera corespunzătoare (a, b sau c) pe spaţiile libere din text

Andrei este inginer și 1. într-o fabrică de mașini. În fiecare zi, el 2. la ora 7.30, ia micul dejun și apoi merge în stația de 3. . Andrei are nevoie 4. cincisprezece minute pentru a ajunge la serviciu. Lui Andrei 5. place munca lui 6. el iubește mașinile. Peste două săptămâni, el va intra în vacanță. Andrei și prietenul lui, Lucian, 7. călători în Franța. Ei au acolo 8. prieteni buni și merg în Franța în fiecare an. 9. nu vin de acolo fără cadouri pentru colegii lor. Andrei cumpără de obicei vin pentru băieți și parfum pentru fete. 10. colegii lui sunt mulțumiți.


ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

B. Scrieți cuvintele din paranteză la forma corectăDragă Alexandra,
Astăzi va veni în oraș (prietenă) 11. noastră, Alina. Trenul va ajunge la ora 14.00. Eu nu pot (a merge) 12. la gară pentru că (a lucra) 13. de la ora 8.00 la ora 16.00. Ai tu o oră (liber)14. ca să mergi la gară? Știu că tu (a cumpăra) 15. o mașină și că ai învățat să conduci. Poate ajungi mai repede acolo. Deseară aștept niște (coleg) 16. la mine, la cină. Veniți și voi, vă rog, pe la ora 18.00. Dacă puteți, aduceți două (sticlă) 17.de vin. Eu voi găti ceva și voi cumpăra niște prăjituri foarte (bun) 18., de la cofetăria mea preferată. Știu că Alinei (a-i plăcea) 19. mult prăjiturile. Dacă nu mergi la gară, voi vorbi cu Alina la (telefon) 20. și vom găsi o soluție.
Mulțumesc,
Ioana

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

C. Completaţi spaţiile libere din text cu un singur cuvânt- Alo! Salut, Radu! Sunt Maria. Nu știi unde sunt colegele mele? Eu sunt la cămin, dar 21. Cristina, nici Andreea nu sunt în cameră. Voi aveți de obicei cursuri împreună.

- Salut, Maria! Colegele tale sunt 22. facultate. Ele au acum un curs de fizică.

- Mulțumesc, Radu. Mai vorbim!

- Un moment, Maria. 23. timp să vii cu mine la o cafea?

- Acum scriu o lucrare, dar 24. târziu, peste o oră, sunt liberă. Vrei 25. ne vedem atunci?

- Sigur. Unde ne vedem? În parcul central e bine?

- Da, vin 26. autobuzul. 27. e ceasul acum?

- E 14.30.

- Pot să ajung pe la 16. Cumpăr 28. bilet și vin.

- E perfect! 29. întâlnim în stație 30. la intrare? Cum preferi?

- Mai bine în stație. Salut!

- Ne vedem acolo. Salut!

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

D. Alegeți varianta corectă. Scrieți litera corespunzătoare (a, b sau c) pe spațiile libere din textAzi sunt liberă și 31. cumpărături la magazinul meu preferat. Vin aici 32. o dată pe lună. Produsele nu sunt 33. aici, costă mult, iar eu nu am foarte mulți bani. 34. sunt mulțumiți și cumpără haine sau pantofi de bună calitate. Azi este o ofertă specială în magazin. Multe produse sunt la jumătate de 35. Voi cumpăra o pereche de pantofi eleganți.


ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

E. Completaţi textul cu cuvintele din caseta de mai jos. Atenţie, cuvintele sunt la forma corectă!Ieri am mers cu niște prieteni la restaurantul meu preferat. Chelnerul 36. meniul, iar noi 37.supă și pizza. Toți am preferat 38. vin, nu bere. 39. la restaurant două ore, apoi 40. și am plecat împreună.


Pe acest site

 • Acasa
 • Examenele noastre
 • Date si locatii
 • Rezultate
 • Stiri
 • Contact
 • Model de examen A1
 • Model de examen A2
 • Model de examen B1
 • Model de examen B2
 • Centru de testare
 • Formulare

 • Copyright @firma Termeni si Conditii