Inregistrare Login
.
.

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

Alegeți varianta corectă. Scrieți litera corespunzătoare (a, b sau c) pe spațiile libere din text:

1. fan al muzicii îi este cunoscută puterea extraordinară pe care aceasta o poate 2. asupra stării emoţionale. Un articol publicat de un psiholog american arată o serie de beneficii extraordinare 3. le are muzica asupra 4.ce o ascultă. Muzica bună poate transforma o zi obişnuită în ceva magic, chiar spiritual. 5. ,aceasta poate aduce consolare, eliberare şi un plus de energie. Potrivit 6. articol al psihologului Jeremy Dean, publicat de The Mind Unleashed, sunetele muzicale ne modelează chiar de la codul nostru genetic, 7. gândurile şi corpurile, precum şi modul în care relaţionăm în grupuri. Un studiu din 2008, desfăşurat pe copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani care 8. cursuri de pian, a arătat că aceştia au dezvoltat un coeficient de inteligență mai mare 9. colegii lor fără pregătire muzicală. Acest studiu a demonstrat că a învăţa să cânţi la un instrument muzical nu aduce 10. statisfacţii artistice, dar şi beneficii din punct de vedere congnitiv şi vizual.


ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

B. Completați spațiile libere cu forma corectă a cuvintelor din paranteză. Scrieți între unul și trei cuvinte:Muzeul Naţional de Media din Marea Britanie a anunţat descoperirea primului film color din istorie. Rolele (a găsi) 11. de către un angajat, într-un seif din muzeu. Specialiştii spun că descoperirea (acest) 12. film va rescrie istoria cinematografiei. Creaţia îi aparţine lui Edward Raymond Turner. Cel mai probabil, el a fost inspirat de munca lui Frederic Eugene Ives, un pionier al fotografiilor color, sub îndrumarea căruia Turner își (a începe) 13.cariera, în anii 1890. Angajatul muzeului, Michael Harvey, a crezut că rolele de film (care) 14. le-a găsit conțin o încercare eşuată de (a produce) 15.imagini în mişcare, dar, (a le analiza) 16. mai atent, şi-a dat seama că este vorba de ceva cu adevărat unic. Fiecare cadru al filmului arată diferit, datorită (fapt) 17.că Turner a folosit filtre de culoare. Filmul a fost dificil (a prelucra) 18.,dar restauratorii au lucrat perfect. Dacă ar fi avut proiectorul necesar, Turner (a reda) 19. filmul exact aşa cum au făcut-o restauratorii. Turner a filmat o scenă cu familia, în care cei trei copii (al său) 20.se joacă cu floarea-soarelui şi privesc cum înoată nişte peşti în acvariu.

Mulțumesc,
Ioana

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

C. Completați spațiile libere din textul de mai jos. Scrieți pentru fiecare spațiu liber un cuvânt:Deşi fericirea poate 21.influenţată de mulţi factori diferiţi – de la nivelul de trai la specificul cultural -, un studiu recent arată că materialul genetic joacă un rol mai important decât 22. credea: în Danemarca, ţară 23. ocupă mereu locuri fruntaşe pe listele ţărilor cu cei mai fericiţi locuitori, nu 24. bunăstarea materială şi socială contribuie 25. fericirea locuitorilor, ci şi o anumită genă care se întâlneşte în proporţie mai mare la populaţia de origine daneză. În diferite „topuri ale fericirii”, elaborate în cadrul 26. studii precum Gallup World Poll, Danemarca şi alte ţări scandinave se află pe locuri fruntaşe. Cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, spun că lucrurile ţin și de ereditate: există o corelaţie între sentimentul de fericire, de satisfacţie în viaţă, şi o anumită variantă a unei gene, ce are influenţă 27. nivelului de serotonină. Într-o altă secţiune 28. studiului, cercetătorii au analizat prezenţa acestei mutaţii la populaţiile din 30 de ţări şi au constatat 29. Danemarca şi Olanda au cel mai mic procent de locuitori cu această mutaţie şi ocupă locurile de frunte ca nivel al fericirii, dintre 30. treizeci de ţări analizate.

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

D. Alegeţi varianta corectă. Scrieţi litera corespunzătoare (a, b sau c) pe spaţiile libere din text.

Statisticile arată că, în ultimii ani, teatrul a redevenit o 31.pentru publicul românesc. În curând începe Festivalul Naţional de Teatru, organizat de UNITER. Cu ocazia acestui eveniment, clădirea Teatrului Naţional din Bucureşti a fost 32. . Teatrul va avea mai multe cafenele, săli de 33. săli expoziţionale, iar în față un minunat 34. verde, cu flori și bănci pentru relaxare. Sala Studio este unică în Europa, având o geometrie variabilă. Aceasta a fost 35. în 1968, de ingineri români. În 20 de minute, arhitectura se schimbă „miraculos”: toate cele 400 de locuri se ridică şi se urcă pe scenă, iar pereţii laterali închid scena. Sala Media are toate 36. tehnice pentru spectacole, iar aici se pot face orice fel de întâlniri şi manifestări.


ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

E. Alegeți varianta corectă. Scrieți litera corespunzătoare pe spațiile libere din text:

Franţa a devenit prima ţară europeană care va impune 37.pe teritoriul ei a pachetelor de ţigări „neutre”, în cadrul unui plan de 38.contra fumatului. Această inițiativă a declanşat 39. companiilor din industria tutunului. Pentru a fi mai puţin atractive, pachetele de ţigări vor fi standardizate, având de acum înainte aceleaşi formă, 40.și culoare. În februarie, Parlamentul European a adoptat directiva antitabac ce prevedea 41.în dimensiuni a avertismentelor sanitare de pe pachetele de ţigări şi includerea unor imagini şocante care să acopere 65% din 42.pachetelor. Franţa a decis să meargă şi mai departe, optând pentru pachetul „neutru”, o măsură care a fost experimentată până acum doar în Australia.
ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

F. Completați tabelul cu derivate de la cuvintele din coloana din dreapta:O cină luată în oraș ar trebui să ne binedispună și să ne relaxeze. 43.cu plăcere într-un local în care mâncarea ne-a plăcut. Dar nu doar calitatea mâncării contează într-un restaurant 44.care lucrează direct cu clienții trebuie să aibă un 45. ireproșabil. Ne referim aici la barmani și la chelneri. Din 46.există o 47.de greșeli pe care această categorie de personal le face uneori, greșeli ce ne pot strica în 48.seara. Drept urmare, nu doar că vom pleca de la restaurant 49.,dar cu 50.vom evita, în viitor, respectivul local.


Pe acest site

 • Acasa
 • Examenele noastre
 • Date si locatii
 • Rezultate
 • Stiri
 • Contact
 • Model de examen A1
 • Model de examen A2
 • Model de examen B1
 • Model de examen B2
 • Centru de testare
 • Formulare

 • Copyright @firma Termeni si Conditii