Inregistrare Login
.
.

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

Alegeți varianta corectă. Scrieți litera corespunzătoare (a, b sau c) pe spațiile libere din text:

Săptămâna trecută, doi soţi din California au descoperit pe proprietatea lor foarte multe monede de aur. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce bărbatul și femeia 1. cu câinele lor, la fel ca în fiecare zi. Valoarea monedelor este de peste 10 milioane de dolari, iar vechimea lor de peste un secol. 2. plimbării lor, cei doi au observat o cutie din metal care ieşea din pământ lângă un copac. Cu 3. unui baston, ei au scos cutia din pământ şi au găsit în interiorul ei, amestecate cu pământ şi pietre, numeroase monede de 20 de dolari din aur. S-au întors la 4.copac şi au găsit o altă cutie, sub prima. În final, cei doi au dus acasă opt cutii pline cu peste 1.400 de monede americane din aur, 5. sunt foarte rare. Descoperirea este una excepţională, atât prin numărul monedelor, 6. prin faptul că acestea s-au păstrat foarte bine, 7. au stat în pământ peste 100 de ani. Specialiștii spun 8. paisprezece dintre cele 1.400 de monede reprezintă cele mai frumoase exemplare descoperite vreodată pentru acest model. Una dintre monede, care este din 1866, are o valoare de aproape 1 milion de dolari. Monedele 9. în curând pe site-ul cabinetului Kagin's şi pe site-ul Amazon. Mulți colecționari au declarat deja că, dacă ar avea bani suficienți, 10. monedele imediat.


ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

B. Completați spațiile libere cu forma corectă a cuvintelor din paranteză.Parcul Keukenhof din Olanda, cea mai mare grădină de flori din lume, (a deschide) 11. săptămâna trecută pentru publicul larg. (cel) 12. care vin aici în vizită pot (a vedea) 13.peste 7 milioane de plante înflorite. "Parcul va fi deschis toată (primăvară) 14. iar primul microbuz cu vizitatori tocmai a sosit", a declarat un reprezentant al (parc) 15. . În plus, a spus acesta, la deschiderea grădinii noastre, oamenii deja (a aștepta) 16. acest moment. Roşii, mov, galbene, portocalii, violete şi albe, numeroase lalele din peste 1.000 de varietăţi (a planta) 17.în acest parc de 32 de hectare. (principal) 18.temă a expoziției din acest an este criza lalelelor. Aceasta s-a întâmplat în secolul al XVII-lea, când un bulb din această floare originară din Turcia se vindea cu preţul (o) 19. case din Amsterdam. (acel) 20.perioadă s-a terminat, însă laleaua a devenit un simbol al Olandei.

Mulțumesc,
Ioana

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

C. Completați spațiile libere din textul de mai jos. Scrieți pentru fiecare spațiu liber un cuvânt:Prezenţa unui televizor în camera copilului poate avea efecte negative asupra lui. Acest lucru se poate întâmpla chiar 21.băiatul sau fata nu se uită foarte mult la televizor. Copiii 22. au televizor în dormitor sunt mai grași decât aceia care nu au. Aceste informații au 23. primite de la 6.522 de fete și băieți, pe care cercetătorii 24. -au sunat în anul 2003. 25. -a observat că 3 din 5 copii au televizor în dormitor. Este interesant faptul că cel mai important lucru nu este timpul petrecut de copii 26. faţa televizorului. Cercetătorii spun 27. somnul copiilor este deranjat de prezența televizorului în dormitor. 28. plus, la fel de periculos este faptul că acești copii văd mult mai multe reclame la alimente, realizate special pentru copii. Cercetătorii afirmă că, dacă părinții ar lua televizoarele din camerele copiilor, aceștia 29. putea să se odihnească mai bine și ar fi mai sănătoși. Autorii articolului propun ca tabletele sau laptop-urile, care au început să fie folosite 30.către copii, să fie studiate, pentru că şi ele ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii.

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

D. Alegeți varianta corectă. Scrieți litera corespunzătoare pe spațiile libere din text.

Eu nu am propria mea locuință, așa că a trebuit să31. în chirie un apartament. De fapt, apartamentul are o singură cameră, deci este o 32. .Spațiul care îmi place cel mai mult în mica mea locuință este 33. , unde păstrez, pe rafturi, borcanele cu gem. Aș vrea să cumpăr un apartament al meu, dar pentru acest lucru ar trebui să iau de la bancă un 34. . Deocamdată, sunt mulțumit de situația mea. Încerc să 35.în fiecare lună o parte din salariul meu. De aceea, 36. anul acesta la vacanță. Mă odihnesc acasă!


ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

E. Alegeți varianta corectă. Scrieți litera corespunzătoare pe spațiile libere din text:

Anul trecut șapte tablouri foarte valoroase au fost furate dintr-un muzeu din Olanda. După ce polițiștii au făcut multe 37.,au descoperit că 38.care au luat cele șapte tablouri sunt din România. În urmă cu două zile, la 39. din București, s-a finalizat procesul celor trei persoane care au furat tablourile. Cei trei au fost 40.la cinci ani de 41.Din păcate, tablourile au rămas pierdute. Nu este clar dacă acestea au fost distruse sau sunt încă 42.într-un loc cunoscut doar de cei care le-au luat din muzeu.
ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

F. Completați tabelul cu derivate de la cuvintele din coloana din dreapta:Conform unui studiu realizat recent de câțiva 43.,corbii au același nivel de 44.ca un copil de 7 ani. Au fost testați 6 corbi din Noua Caledonie. Pentru 45. unor probleme, corbii au avut nevoie să înțeleagă 46.dintre cauză şi efect. Păsările au înţeles ce trebuie să facă pentru a putea pescui hrana dintr-un vas plin cu apă. Astfel, ele au observat că este necesară 47.în vas a unor obiecte grele pentru a ridica nivelul apei. Este 48.că ei au ştiut să arunce în apă obiecte cât mai grele, nu uşoare. Corbii sunt cunoscuți pentru că sunt nu doar inteligenţi, ci şi 49.. Sunt singurele păsări care cunosc 50.unor unelte.


Pe acest site

 • Acasa
 • Examenele noastre
 • Date si locatii
 • Rezultate
 • Stiri
 • Contact
 • Model de examen A1
 • Model de examen A2
 • Model de examen B1
 • Model de examen B2
 • Centru de testare
 • Formulare

 • Copyright @firma Termeni si Conditii