Inregistrare Login
.
.

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

Alegeți varianta corectă. Scrieți litera corespunzătoare (a, b sau c) pe spațiile libere din text.

Dragă mamă, Nu ți-am mai scris de mult timp pentru că am fost extrem de ocupat. Au fost 1. grele zile din viața mea de student la Cluj.2. o săptămână am avut 3. . examen de limba română. Am vrut să studiez mai mult pentru el, dar am fost foarte răcit și 4.capul în fiecare zi. În plus, înainte de examen, a fost ziua 5. meu și a făcut o petrecere la noi în apartament. 6. am spus invitaților că am examen și am mers să dorm la un prieten. Din păcate, nici la el nu a fost liniște. Am auzit muzică toată 7. din camera de deasupra și nu am putut 8. . La examen nu m-am concentrat și am picat. Te rog să vorbești tu cu tata și să 9. spui de nota mea. Nu vreau 10. pe mine. Promit că pentru examenul următor voi studia mai mult.

Te pup,

AndreiELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

B. Completați spațiile libere cu forma corectă a cuvintelor din paranteză.Copiii aceștia sunt (cuminte) 11. elevi din clasa a IV-a. Ieri au fost în (primul) 12. excursie din anul (acest) 13. împreună cu doamna învățătoare. Au mers la Sibiu. Acolo s-au plimbat prin centrul (oraș) 14. . Apoi, câțiva elevi au vrut (a merge) 15. la muzeu, iar restul, la Grădina Zoologică. Însă, pentru că era târziu, nu au mai putut (a vizita) 16. și muzeul, și Grădina Zoologică, iar doamna învățătoare le-a spus (elevi) 17.că (a trebui) 18.să aleagă o singură destinație. Copiii au ales Grădina Zoologică. Acolo ei au privit animalele, (a se plimba) 19. și au făcut multe fotografii. Pentru că au fost politicoși, doamna învățătoare le-a promis că luna viitoare (a merge) 20.împreună la munte, într-o altă excursie.
Mulțumesc,
Ioana

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

C. Completați spațiile libere din textul de mai jos. Scrieți pentru fiecare spațiu liber un cuvânt.Universitatea noastră este21. mai bună din țară. În fiecare an, extrem 22. mulți studenți străini vin aici ca 23. studieze diverse domenii. 24. exemplu, la Medicină se înscriu foarte mulți studenți arabi, iar la Litere foarte mulți studenți coreeni. Dacă vă interesează o educație de o calitate superioară, aici 25. primi acest lucru! Profesorii noștri sunt foarte bine pregătiți și nu găsiți niciunde cursuri 26. bune decât la noi! Pentru informații suplimentare, vă rugăm 27. îl sunați 28. Mihai, secretarul nostru. Dacă nu 29. găsiți pe Mihai, puteți să îi telefonați 30. lCristi, asistentul lui.

ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

D. Alegeți varianta corectă. Scrieți litera corespunzătoare pe spațiile libere din text.

Sora mea este 31. și lucrează la spitalul de 32. . Ieri am vizitat-o la lucru. Exact atunci a venit și 33. cu o victimă dintr-un accident de circulație. Sora mea a consultat-o, apoi i-a dat o 34. și câteva 35.pentru calmarea durerii și l-a chemat pe medicul specialist.


ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII

E. Completaţi textul cu cuvintele din caseta de mai jos. Atenţie, cuvintele sunt la forma corectă!36. general, încerc să evit toate problemele din trafic: niciodată nu 37.strada când e roșu la semafor, dacă sunt pieton, și nu 38.niciodată mașina pe trotuar, dacă sunt șofer. Din fericire, este o parcare mare foarte 39. casa mea, iar de acolo 40.acasă fac doar cinci minute pe jos.
Pe acest site

 • Acasa
 • Examenele noastre
 • Date si locatii
 • Rezultate
 • Stiri
 • Contact
 • Model de examen A1
 • Model de examen A2
 • Model de examen B1
 • Model de examen B2
 • Centru de testare
 • Formulare

 • Copyright @firma Termeni si Conditii