Utolsó frissítés: 2024. április 4. 

Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar 

ÖSZTÖNDÍJAK, II. FÉLÉV, 2023–2024-es tanév 

A BBTE-ALAPOKBÓL SZÁRMAZÓ SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJBAN RÉSZESÜLŐ HALLGATÓK VÉGLEGES NÉVSORAI

Kedves hallgatóink, felhívjuk figyelmüket, hogy a 2023–2024-es tanév második félévére vonatkozóan megtekinthetik az BBTE saját forrásaiból származó szociális ösztöndíjban (szociális ösztöndíjak a Rektori Alapból) részesülő és nem részesülő hallgatók végleges névsorait.

A BBTE RUHÁZATI ÖSZTÖNDÍJBAN RÉSZESÜLŐ HALLGATÓK VÉGLEGES NÉVSORAI

Kedves hallgatóink, kérjük, tekintsék meg a 2023–2024-es tanév második félévére vonatkozó ruházati ösztöndíjban részesülők és nem részesülők végleges névsorait.

VÉGLEGES ÖSZTÖNDÍJLISTA

Kedves hallgatóink, az alábbi gombra kattintva a 2023–2024-es tanév második félévében kiosztott ösztöndíjak végleges listáját találjátok.

TÁMOGATÁSOK ÁTUTALÁSA (IBAN SZÁMLÁK) 

Azok a hallgatók, akik teljesítmény/szociális ösztöndíjban részesülnek, de még SOHA nem kaptak ösztöndíjat és még SOHA nem küldtek IBAN-számlát a BBTE Szociális Ügyosztálynak, banki dokumentumot (bankszámlakivonat, IBAN-ok listája, képernyőfotót a mobilalkalmazásból/internetbankingből stb.) KELL küldeniük a social@ubbcluj.ro címre. 

  

A kiválasztott banki dokumentumon a hallgatóknak a következő adatokat KELL feltüntetniük: 

– teljes név 

– személyi szám  

– kar 

– képzés szintje, évfolyam, szakirány 

– az elnyert ösztöndíj típusa   

– az IBAN-számla, amelyre a pénzt szeretné megkapni, ha a dokumentum több IBAN-számlát tartalmaz 

  

FIGYELEM: mindezeket az adatokat közvetlenül a dokumentumra kell írni, akár PDF-ben, akár tollal, mert a dokumentumot az e-mailből letöltik és automatikusan archívumba teszik, tehát az adatoknak rajta kell lenniük, nem az e-mail szövegében és nem egy másik külön dokumentumban!). 

  

A támogatottnak számlatulajdonosnak kell lennie, azaz a saját IBAN számláját kell elküldenie a Szociális Ügyosztálynak. 

  

Minden olyan ösztöndíjas hallgató esetében, aki már elküldte banki adatait a Szociális Ügyosztálynak, az IBAN-számlákat automatikusan átveszik a meglévő adatbázisból (nincs szükség további eljárásra). 

Bármilyen típusú ösztöndíjat, legyen az teljesítmény- vagy szociális ösztöndíj, 6 hónapon keresztül utalnak át, beleértve a nyarat is. Ösztöndíj-átutalási időszak: I. félév: november (2 ösztöndíj kerül kiosztásra) – február; II. félév: március – szeptember. 

Az ösztöndíjak utalása minden hónap 15-én történik. 

ÓVÁSOK HATÁROZATAI

Kedves hallgatók, az alábbi gombra kattintva megtaláljátok a 2023–2024-es tanév második félévére vonatkozó ösztöndíjakra vonatkozó óvások határozatait.

 

A 2023–2024-ES TANÉV II. FÉLÉVRE VONATKOZÓ ÖSZTÖNDÍJAK ELŐZETES LISTÁI

AZ ÖSZTÖNDÍJAK ODAÍTÉLÉSÉNEK KRITÉRIUMAI A 2023–2024-ES TANÉV II. FÉLÉVRE VONATKOZÓAN

A 2023–2024-es tanév II. félévére vonatkozó ösztöndíjkiosztási kritériumokat minden olyan hallgatónak, aki teljesítményösztöndíjra – I. vagy II. kategória és/vagy szociális ösztöndíjra -alacsony jövedelem vagy egészségügyi eset- pályázott, KÖTELEZŐEN ismernie kell.

ÓVÁSOK BENYÚJTÁSA AZ ÖSZTÖNDÍJAK ELŐZETES LISTÁIRA

FIGYELEM! Mielőtt óvást nyújt be, KÖTELEZŐ alaposan áttanulmányozni az ösztöndíjak odaítélésének kritériumait (lásd fent).

Javasoljuk, hogy az óvás benyújtása előtt konzultáljanak a főszak titkárával az ösztöndíjkiosztási kritériumok által nem érintett konkrét részletekről. A titkársággal itt lehet felvenni a kapcsolatot.

AZ ÓVÁSOK BEADÁSÁNAK IDŐINTERVALLUMA: 2024. március 28. és 29., déli 12:00 óráig.

A 2023–2024-es tanév második félévére vonatkozó előzetes ösztöndíjkiosztási listák közzétételét követő óvások benyújtását a következőképpen lehet megtenni:

kizárólag elektronikus úton, a következő címen: lett@ubbcluj.ro;

az e-mail tárgya: CONTESTAȚIE BURSE;

CSAK PDF formátumban;

CSAK az alábbi formanyomtatványt kell csatolni:

A Teljesítményösztöndíjra – I. és II. Kategória/szociális alapú ösztöndíj/egészségügyi szempontból hátrányos helyzetű hallgatóknak nyújtott támogatás esetén MINDEN pályázatot KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUSAN kell benyújtani a https://inscrieri.ubbcluj.ro/burse  oldalon.

PÁLYÁZATI IDŐSZAK: 2024. február 26. – 2024. március 10., 16:00 óra. 

Javasoljuk, hogy a szociális/egészségügyi ösztöndíjjal kapcsolatos fájlokat a lehető leghamarabb töltsék fel a felültre, hogy ha az iratcsomó hiányos, és erről a titkárság tagjai értesítik Önöket, akkor legyen elég idejük az iratcsomó kiegészítésére. 

A hiánypótlásokat ugyanazon a platformon 2024.03.15. 16.00 óráig lehet benyújtani.
2024.03.15. után az ösztöndíjpályázathoz szükséges dokumentumokat tartalmazó hiánypótlásokat NEM fogadjuk el. 

Az ösztöndíjakat csak alapképzésben és mesterképzésben részt vevő hallgatók vehetik igénybe. A román nyelvi előkészítő évfolyam nem tartozik ezekbe a kategóriákba.
Egy diák teljesítményösztöndíjat is kaphat – I. vagy II. kategóriájú, valamint szociális ösztöndíjat alacsony jövedelem vagy egészségügyi eset alapján egyszerre.
Az Erasmus mobilitási hallgatók is pályázhatnak teljesítményösztöndíjra – I. vagy II. kategóriájú és alacsony jövedelmű vagy egészségügyi szociális ösztöndíjra. 

A Babeș–Bolyai Tudományegyetemen az ösztöndíj igénybevételéhez a hallgatónak a meghirdetett beadási határidőn belül be KELL nyújtania a pályázatot. Ellenkező esetben az BBTE szabályzata szerint a hallgató NEM kap ösztöndíjat (függetlenül a tanulmányi átlagtól). Ahhoz, hogy a második félévben ösztöndíjban részesülhessenek, azoknak a hallgatóknak, akik az első félévben teljesítmény- vagy szociális ösztöndíjra nyújtottak be pályázatot vagy kérelmet, szintén újra be KELL nyújtaniuk az iratcsomót.

TELJESÍTMÉNYI ÖSZTÖNDÍJAK – I. és II. kategória 

(korábbi teljesítmény- és érdemösztöndíjak) 

Kérjük, hogy megfelelően tájékozódjon a teljesítményösztöndíj – I. és II. kategóriáról, és nyissa meg az egyes alpontokat! Köszönjük! 

Minden integralista hallgató, akinek az átlaga megfelel az ösztöndíjra való jogosultságnak. 

Az Erasmus mobilitási hallgatók is pályázhatnak teljesítményösztöndíjra. 

Az I. és II. kategóriájú teljesítményösztöndíj – szociális alapú vagy egészségügyi szempontból hátrányos helyzet esetén a szociális ösztöndíjjal társítható.  

Ez azt jelenti, hogy a hallgató I. és II. kategóriájú teljesítményösztöndíjat is kaphat és szociális alapú vagy egészségügyi szempontból hátrányos helyzetű hallgatóknak nyújtott támogatást is kaphat egyszerre. 

A kérvény CSAK PDF formátumban töltő fel. A szerkeszthető formátum segít a kitöltésben, majd a Word – Mentés PDF-ként vagy online platformok, például az ilovepdf segítségével PDF formátummá kell alakítani. 

Kategóriánként – I. vagy II. kategóriájú teljesítményösztöndíj – csak egy pályázatot (egy oldal) kell benyújtani. Ha a diák nem felel meg a benyújtott pályázatban megjelölt kategóriának, akkor automatikusan a másik kategóriát kapja meg. 

Ha a 2023–2024-es tanév első félévében nem rendelkezik publikációkkal, csak a pályázatot nyújtsa be, amelyen bejelölte a kívánt kategóriát. Csakis egy pályázatot kell benyújtani. 

Az I. és II. kategóriájú teljesítményösztöndíjra pályázó hallgatóknak, akiknek a 2023–2024-es év első félévében publikált munkáik vannak, a pályázatukhoz csatolniuk kell 1. a tudományos tevékenységről szóló mellékletet és 2. az excel táblázatot a pontszám automatikus kiszámításához. Ezt a két dokumentumot kell benyújtani ahhoz, hogy a I.-es kategóriájú teljesítményösztöndíj igénylésekor, az azonos átlaggal rendelkező hallgatók rangsorolása megtörténjen. 

A publikációs mellékletet és a pontszámok kiszámítását tartalmazó excel táblázatot az ösztöndíjrendeletben előírtak szerint egy irányító tanárnak alá kell írnia. Még akkor is, ha Ön irányító tanár nélküli publikációkkal rendelkezik, fel kell vennie a kapcsolatot azzal a tanárral, aki az alap- vagy mesterszakos dolgozatát, vagy egyéb publikációit felügyeli, hogy aláírja a két dokumentumot, és így felelőséget vállal az ezekben a dokumentumokban feltüntetett tudományos tapasztalatáért. 

 

A KÉRVÉNYEK rovatban közzétett Excel, amelyet az I. és II. kategóriájú teljesítményösztöndíjra pályázóknak kell kitölteniük, akik publikációkkal rendelkeznek: 

 • rögzített számítási képlettel rendelkezik. Excelben kell kitölteni. Ellenkező esetben a képlet eltűnik. 

 • javaslat azoknak, akiknek Apple készülékük van Office nélkül: töltsék fel az excel-t a Google Drive-ra (google sheets) és próbálják meg ott kitölteni, ha a képletek nem tűnnek el; 

 • csak a „Nr.” mezőt töltse ki, publikációk számával a megfelelő tétel mellé írva. Például önállóan szerkesztett szakfolyóiratokban vagy konferenciakötetekben megjelent publikáció esetén a „Nr.” mezőbe „1”-et írok. a megfelelő helyre.  Ekkor az „Összesen” mezőben automatikusan megjelenik a pontszámom. 

 • a „Pontszám” mezőben semmi sem szabad módosítani; 

 • semmit sem szabad módosítani az „Összesen” mezőben, ahol a „Nr.” mező kitöltése után automatikusan megjelennek a pontszámok; 

 • társszerzős cikkek esetén a piros színnel jelölt mezőket töltse ki a „Nr.” mezőben a következő képlet szerint: =publikációk száma/szerzők száma. Példa: Van egy társszerzős tudományos cikkem egy nemzeti folyóiratban. A cikknek 3 szerzője van. Kitöltöm a „Nr.” alatt. az említett mez mellett a következőképpen: =1/3. Az egyenlőségjelet be kell tenni ahhoz, hogy a képlet aktív legyen. 

A BBTE-n az ösztöndíjakat NEM a minimális tanulmányi átlaghoz kötik. Az ösztöndíjak száma szakonként meghatározott, így az egyenlő átlagok közötti különbségtétel a kritériumok szerint történik: 

 1. KRITÉRIUM: a 2023–2024. évi I. félévben már megjelent munkákért összegyűjtött pontok;

 

 1. KRITÉRIUM: 2023–2024-es tanév, I. félévének tanulmányi átlaga. 

FIGYELEM! Az lap- és mesterképzéses hallgatókra vonatkozó ösztöndíjak odaítéléséről szóló rendelet – a, 10. cikk (6) bekezdés a.) pontja szerint egyenlő átlagok esetén az első kritérium a tudományos tevékenység (az ösztöndíjpályázat benyújtásáig megjelent munkák), a második kritérium, amely az első után alkalmazandó, a tanulmányi átlag. Minden egyenlő átlagpontszámmal rendelkező hallgatónak (általában a 10-es átlagot elérő hallgatóknak) csatolnia kell a pályázatához a tudományos tevékenységre vonatkozó FÜGGELÉKET és az automatikus pontszámellenőrzési/számítási FORMANYOMTATVÁNYT (az automatikus pontszámszámítási képleteket tartalmazó excel dokumentumot).   

Ugyanezen előírás szerint CSAK az ösztöndíjpályázat benyújtását megelőző félévben (azaz a 2023–2024-es tanév, I. félévében) MEGJELENT publikációkat veszik figyelembe, a folyamatban lévő vagy más félévekben megjelenteket nem. 

A hallgató által az ösztöndíjkérelemben megadott átlagot a hallgató fő szakirányáért felelős titkár ellenőrzi és szükség esetén korrigálja. 

Szociális alapú ösztöndíj/Egészségügyi szempontból hátrányos helyzetű hallgatóknak nyújtott támogatás

I. FÉLÉV, 2023–2024-es tanév

FONTOS RÉSZLETEK!   

Kérjük, hogy megfelelően tájékozódjon a szociális alapú ösztöndíjról és az egészségügyi szempontból hátrányos helyzetű hallgatóknak nyújtott támogatásról! Nyissa meg az összes alpontot, annak érdekében, hogy teljes és helyes iratcsomója legyen. Köszönjük! 

Javasoljuk, hogy a szociális/egészségügyi ösztöndíjjal kapcsolatos fájlokat a lehető leghamarabb töltsék fel a felültre, hogy ha az iratcsomó hiányos, és erről a titkárság tagjai értesítik Önöket, akkor legyen elég idejük az iratcsomó kiegészítésére. 

Az átlagos havi nettó jövedelem 1.958,33 lej/családtag a 2023. február és 2024. január közötti időszakra. 

Az adóhatóságtól (ANAF) NEM a hallgatóknak kell igényelniük jövedelemigazolásokat, mivel ezt a feladatot az Ösztöndíjbizottság egyik tagja fogja átvenni, a pályázó és a családtagok beleegyezését követően. 

Az alábbiakat már nem kell benyújtani: közjegyzői nyilatkozat a jövedelemmentességről, gyermeknevelési támogatásról szóló utalványok, túlélő hozzátartozói nyugdíjutalványok, munkanélküli utalványok, nyugdíjas családtagok nyugdíjutalványai stb. 

A 8. FÜGGELÉKEN CSAK az adóköteles jövedelmekről kell nyilatkozni. Példa: fizetések (a nettó fizetést közvetlenül kell bevallani), mezőgazdasági földterületekből származó jövedelem, személyes vállalkozásból származó jövedelem stb. A KÖVETKEZŐKRŐL NEM KELL NYILATKOZNI: ösztöndíjak, gyermeknevelési támogatás, túlélő hozzátartozói nyugdíj, munkanélküli segély, nyugdíjas családtagok nyugdíja. 

 

Alacsony jövedelműek szociális ösztöndíja = olyan diákok számára, akiknek a családja havi nettó jövedelme legfeljebb 1.958,33 lej/családtag a 2023. február és 2024. január közötti időszakra.   

Szociális ösztöndíj egészségügyi szempontból hátrányos helyzetű hallgatóknak = az ösztöndíj szabályzat 15. cikk (5) bekezdés 2. pontjában felsorolt betegségben szenvedő hallgatóknak ítélik oda. Ennek igazolására a szakorvos igazolást állít ki, amelyben fel kell tüntetnie, hogy a betegség e cikkely hatálya alá tartozik. Az igazolást a háziorvosnak is jóvá kell hagynia. 

Szociális alapú ösztöndíj/Egészségügyi szempontból hátrányos helyzetű hallgatóknak nyújtott támogatás az I. és II. kategóriájú teljesítményösztöndíjjal társítható. 

Ez azt jelenti, hogy egy hallgató egyszerre kaphat szociális ösztöndíjat és teljesítményösztöndíjat is. 

Egy hallgató az Erasmus mobilitás során is részesülhet mindkét ösztöndíjban.

Minden olyan hallgató jelentkezhet, aki megfelel az előző szakaszban ismertetett kritériumoknak.   

Az integralista hallgatók elsőbbséget élveznek a költségvetési forrásokból, azaz a minisztériumi forrásokból származó ösztöndíjban. 

A nem integralista hallgatók pályázhatnak, amennyiben legalább 20 kreditet szereztek. Ők a költségvetésen kívüli forrásokból, azaz a BBTE rektori alapjából származó szociális ösztöndíjra pályáznak, és az első ösztöndíjlisták közzététele után kb. 2 héttel kapják meg a választ. 

Az Erasmus mobilitási hallgatók is benyújthatják pályázatukat, amennyiben az hiánytalanul és helyesen van kitöltve. 

Az alacsony jövedelműek szociális támogatásához háztartásfőnként a 2023. februártól 2024. januárig (összesen: 12 hónap) tartó időszak HÓNAPONKÉNTI NETTÓJÖVEDELMÉT kell bevallani. Számítsa ki a háztartás összes nettó jövedelmét (államilag adózott jövedelem) minden hónapra, és ossza el azzal, hogy hány családtag eltartottja van az adott családnak. 

A megengedett maximális havi nettó jövedelem: 1.958,33 lej/családtag. Ez azt jelenti, hogy egyetlen, a 8. mellékletben bejelentett hónap sem haladhatja meg ezt a jövedelmet. 

!!! A dokumentumokat egyetlen PDF dokumentumban kell benyújtani a 10. mellékletben vagy a 11. mellékletben (orvosi esetek esetében) meghatározott sorrendben. 

Ez az online felület segít a fényképek PDF-be konvertálásában és az iratok egyetlen PDF dokumentummá való tömörítésében.

!!! A dosszié minden oldalát meg kell számozni és alá kell írni (jobb oldalt, lent). 

A számozás a Szociális támogatás iránti kérelemmel kezdődik (Cerere pentru acordare bursă socială, 7. melléklet).  

A szociális/orvosi ösztöndíj dosszié megfelelőségét igazoló nyomtatványt (10. melléklet alacsony jövedelmű szociális ösztöndíj esetén; 11. melléklet orvosi esetek esetén) NEM kell megszámozni. Ez a nyomtatvány lesz az első dokumentum a tömörített PDF-ben, de nem lesz számozva. 

A szociális ösztöndíjfájlok regisztrációs szakaszában a hallgatónak fel kell töltenie a GDPR-megállapodásokat, amelyek kötelezőek: 12. melléklet – A hallgató beleegyezése; 13. melléklet – A családtagok beleegyezése. 

  Ezek NEM tölthetők fel a dosszié benyújtása után, de frissíthetők (ha a fájl ÉRVÉNYTELEN státuszú). 

  

A hallgató beleegyezését (12. melléklet) pdf formátumban szkenneljük be és töltjük fel a platformra. 

  

A családtagok beleegyezéseit (13. melléklet) beszkennelik, és MINDENT egy PDF-fájlba tömörítik, majd feltöltik a platformra. 

  

!!! A hallgatónak MINDEN családtag esetében, aki bevallott jövedelemmel rendelkezik, meg kell adnia a nevét és a személyi számát. 

A szociális ösztöndíj elnyeréséhez szükséges iratcsomó a hallgató helyzetétől függően eltérő, és az ösztöndíjrendelet 19. cikkének (2), (3), (4), (6), (7), (8), (9) bekezdése szerint összeállítandó, valamint 19. cikkének (5) bekezdésében található – az ösztöndíjat egészségügyi okokból kérelmező hallgatók számára az ösztöndíjrendelet. 

A szociális ösztöndíjhoz szükséges iratok (szerkeszthető formátum – DOCX):   

 1. melléklet – Szociális ösztöndíj iránti kérelem

 1. melléklet – Nyilatkozat a jövedelemadó hatálya alá tartozó állandó nettó jövedelemről

 1. melléklet – Nyilatkozat a dosszié elektronikus úton történő benyújtásáról

 1. melléklet – A szociális ösztöndíj iratcsomója megfelelőségének igazolása

 1. melléklet – A szociális ösztöndíj iratcsomója megfelelőségének igazolása – egészségügyi okok

 1. melléklet – A hallgató beleegyezése a személyes adatok kezelésére vonatkozóan

 1. melléklet – A családtagok beleegyezése a személyes adatok kezelésére vonatkozóan

A szabályzatból kiemelt és a különböző helyzeteknek megfelelő dokumentumok, amelyeket a fenti mellékleteken kívül be kell illeszteni. 

Kutatásért odaítélt speciális ösztöndíjak

A tudományos tevékenységért járó speciális ösztöndíjakat a tudományos kutatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatóknak ítélik oda. Az alapképzésben (2. és 3. éves hallgatók) és a mesterképzésben részt vevő (1. és 2. éves hallgatók) a 2023-2024-es tanévben kutatási ösztöndíjra pályázhatnak. A kutatási ösztöndíjak nyertesei a BBTE Tudományos Kiválósági Szakkollégium és a BBTE Next Generation Virtual College of Excellence tagjaivá válnak.

A Pályázatok benyújtása elektronikus úton történik az alábbi felületen: https://inscrieri.ubbcluj.ro/burse/.

Szükséges iratok

 1. sz. melléklet (A pályázó adatai) és 2. sz. melléklet (A kutatási terv leírása);

A kutatási tervet benyujtó hallgató témavezetőjének ajánlása, kiegészítve a  felelősségvállalásról szóló nyilatkozattal;

A pályázó hallgató publikációs listája;

A pályázás ütemterve (kalendárium)

A pályázatokat 2023. október 6-20. (12 óra) között kell benyújtani az erre a célra szolgáló elektronikus felületen: https://inscrieri.ubbcluj.ro/burse/

 • Interjú / a kutatási projektek nyilvános bemutatása: 2023. október 23., 10 óra, D. Popovici terem.
 • Eredmények közzététele: 2023. október 24.;
 • Fellebbezések benyújtása: 2023. október 25-27. (15 óra) – elektronikus formában a claudia.botezatu@ubbcluj.ro címre;
 • Fellebbezések elbírálása és a végleges eredmények közzététele: 2023. október 30.;
 • A pályázatok továbbítása a hallgatók karonkénti rangsorolásáról szóló jegyzőkönyvvel együtt: 2023. november 8.;
 • A pályázatok ellenőrzése és a végleges döntés a BBTE Tudományos Tanácsában: 2023. november 9-21.;
 • Végső eredmények közzététele: 2023. november 22.;
 • A támogatási szerződések megkötése: 2023. november 28.

A Bölcsészettudományi Kar bizottságának kritériumai:

A jelölt korábbi teljesítménye (a végső pontszám 50%-a, az alábbiak szerint elosztva):

30%: könyvek, könyvfejezetek, cikkek nemzetközi folyóiratokban, cikkek a Nemzeti Tudományos Kutatási Tanács (rom. CNCS) által akkreditált hazai folyóiratokban, tudományos és irodalmi fordítások akkreditált kiadóknál;

20%: előadás hazai és nemzetközi konferenciákon, tudományos diákkonferenciákon elnyert díjak, egyéb tudományos vagy kulturális díjak; tudományos és kulturális folyóiratok szerkesztőségi bizottságának tagja.

A projekt értékelési kritériumai:

 • a kutatási terv innovatív jellege;
 • koherens szerkezet és a szakterületen belül jól meghatározott kutatási téma;
 • a téma szakirodalmának ismerete (beleértve a nemzetközi szakirodalmat is, ha van ilyen);
 • a kutatás reális tervezhetősége és megvalósíthatósága.

E szempontrendszer alapján a bizottság 1-től 10-ig terjedő pontszámokat ad. Azonos pontszámok esetén a bizottság a kutatási tervek innovációs és megvalósíthatósági komponensei alapján hozza meg végső döntését.

Erasmus+ ösztöndíj és mobilitás

Az Erasmus+ uniós oktatási, képzési, ifjúságügyi és sportprogram. Az Erasmus+ lebonyolítója az egyetem nemzetközi osztálya, oldalán megtalálják a pályázáshoz szükséges iratok jegyzékét.

Részletek az alábbi magyar nyelvű pályázási útmutatóban olvashatók.

ARCHÍVUM

 • Share :
Acest website folosește cookie-uri pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Cookie-urile sunt mici fragmente de text pe care site-ul web le transmite browser-ului și care sunt stocate în dispozitivul informatic al utilizatorului. Prin utilizarea cookie-urilor, site-ul web devine mai util prin personalizarea conținutului său în funcție de preferințele dumneavoastră. Toate detaliile despre cookie-urile folosite le găsiți în Politica de utilizare a cookie-urilor. Continuarea navigării implică acceptarea cookie-urilor strict necesare. Site-ul web folosește și cookies de performanță care sunt utilizate doar pentru a îmbunătăți modul în care funcționează website-ul. Vizitatorii site-ului nostru nu sunt niciodată identificați în mod individual sau personal.
Accept
Respinge
Privacy Policy