Aliz Lakatos | Hirek

Tegnap ért véget a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara által nemzetközi támogatással szervezett kéthetes nyári tábornak.

A Cluj Letters Summer School július 15–30. között zajlott karunkon. A két hetes rendezvényen különböző anyanyelvű erdélyi középiskolás diákok vehettek részt. A tábor programja csapatépítő, szakmai és szabadidős tevékenységeket ölelt magába. Változatos irodalmi és nyelvi tevékenységet kínált fel, lehetőséget nyújtott a karunkon oktatott idegen nyelvekkel és kultúrákkal való ismerkedésre játékos foglalkozások keretében. A résztvevők szabadidős tevékenységeken is részt vehettek, melyek között a Tordai-hasadék és a sóbánya és az aranyosgyéresi katonai állomás látogatása, mozis élmény, orgona koncert, múzeum- és városlátogatás is szerepelt.

   

A nyári egyetemen kézdivásárhelyi, gyergyószentmiklósi és baróti magyar tannyelvű iskolák tizenhat 9–11. osztályos diákja vehetett részt. Két hétig egyetemi hallgatókként belekóstolhattak a kolozsvári bölcsész világba. A tábor első hetében közös szakmai tevékenységeken vehettek részt a projektben részt vevő román és ukrán anyanyelvű diákokkal, a második héten a magyar tagozat szervezésében irodalmi, nyelvészeti és néprajzi előadásokat hallgattak, szemináriumokon vettek részt.

  

Köszönjük a diákok aktív ittlétét! Élmény és öröm volt tanárainknak, kísérő hallgatóinknak, doktoranduszainknak és a szervező bizottságnak egyaránt!

   

Hírek

Scroll Up
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Accept
Privacy Policy