A norvég nyelv és irodalom szak 1991-ben jött létre, ebből nőtt ki később a Skandináv Nyelvek és Irodalmak Intézete. A dr. Sanda Tomescu Baciu egyetemi tanár által indított és irányított szakon először mindössze 12 hallgató tanult, de mosmár többszáz diák végzett norvég szakon. Az intézet a norvég nyelv és irodalom tanításának nemzetközileg is elismert központja. Az alapképzést követően a hallgatók mesterképzést is végezhetnek (norvég nyelv, irodalom és kultúra szak), 2010-től pedig a doktori iskolát is. 2015-től kezdődően norvég vendégtanár is segíti az oktatást.

Az intézet támogatói közé tartozik a Norvég Felsőoktatási Nemzetközi Együttműködési Központ (SIU), a NORLA (Norwegian Literature Abroad, Fiction & Non-fiction), a Stockholmi Svéd Intézet, a Norvég Királyi Nagykövetség, illetve egyéb, bukaresti székhelyű skandináv nagykövetségek.

A norvég nyelv és irodalom főszakként és mellékszakként is választható. A tanterv a következő kurzusokat tartalmazza: norvég nyelvtanfolyamok, a norvég fonetika, morfológia, szintaxis, lexikológia, norvég irodalom (mitológia, kispróza, regény, dramaturgia), skandináv kultúra és civilizáció, irodalomelmélet, műfordítás. A norvég mellett a hallgatóknak lehetőségük van a svéd nyelv elsajátítására is.

A könyvár 1997-től működik, hozzávetőlegesen 6000 norvég, svéd, dán és finn nyelvű kötetet tartalmaz.

Hallgatóink részt vehetnek az Oslói Egyetem, a Bergeni Egyetem és az Agderi Egyetem által szervezett nyári kurzusain.

Erasmus-programunk partnerei: Lundi Egyetem, Károly Egyetem (Prága), Bécsi Egyetem, Oslói Egyetem, Trondheimi Egyetem, Agderi Egyetem, Stavangeri Egyetem, Bergeni Egyetem, Tromsøi Egyetem, Hedmark és Telemark Kollégiumok.

chart_icon

20 Teachers

chart_icon

200 Students

chart_icon

60 Courses

Oktatók

  • Share :
Scroll Up
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Accept
Privacy Policy