Aliz Lakatos | Hirek

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézettel közösen 2019. március 22–23. között, negyedik alkalommal szervezi meg a BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórum konferenciát egyetemi hallgatóknak.

A konferencia célja a tudományos kutatási eredmények interdiszciplináris, közérthető bemutatásának gyakorlása, az előadói készségek fejlesztése, a BBTE keretében történő tehetséggondozási tevékenységek eredményeinek bemutatása és a tudománykommunikáció népszerűsítése.

A konferencia tudományos és szakmai keretét meghívott plenáris előadók biztosítják: dr. Lukács Rozália (Norwegian University of Life Sciences, Faculty of Environmental Science and Technology) – Hogyan működnek a jövő napelemei? és dr. János Réka (BBTE, Pszichológia és Neveléstudományok Kar) – Környezettudatosság vagy környezettudatlanság? Pszichológiai korlátok a környezetvédelemben. A plenáris előadások mellett a rendezvényen műhely-tevékenységekre kerül sor. A különböző szakterületekről érkező hallgatók rövid vitaindító előadásokat mutatnak be, amelyet moderált beszélgetés/vita követ az adott témában. Az idei konferencián 22 előadásra kerül sor társadalom-, humán-, természet- és reáltudományok területéről.

A konferencia végén a szervezők díjazzák a legjobb előadókat (fődíj 1000 lej, második díj 500 lej, harmadik díj 300 lej), illetve a legaktívabb résztvevőket is. A díjak odaítélésében a négytagú zsűri, illetve a közönség szavazata is számít.

A konferencián bemutatásra kerülő előadások kivonatai és a részletes program elérhető a rendezvény honlapján: http://atom.ubbcluj.ro/itf/. Az idei évben célkitűzése a szervezőknek, hogy a rendezvény ideje alatt (is) odafigyeljenek a környezetükre és a lehető legkevesebb hulladékot hagyják maguk után. Ennek érdekében a szervezés során mellőzik a papíralapú tájékoztatókat, minden információ (program stb.) a konferencia elektronikus felületein lesz elérhető. A konferencia helyszíne a BBTE főépülete, Augustin Maior terem (II. emelet).

A konferencia költségeit a Babeş–Bolyai Tudományegyetem az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja által finanszírozott, NTP-HHTDK-M-18-0005 azonosítószámú pályázatból fedezi, a díjakat a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet ajánlotta fel.

Hírek

Scroll Up
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Accept
Privacy Policy