Dragi studenți, dragi colegi,

Ultimele șase luni au pus serios la încercare comunitatea noastră. Pandemia a afectat semnificativ toate aspectele muncii noastre: predarea, învățarea și evaluarea, însă mai cu seamă ne-a împiedicat să practicăm ceea ce reprezintă esența educației umaniste, întâlnirea și dialogul față în față. Am încercat cu toții să ne adaptăm schimbărilor subite, condițiilor improprii și presiunii psihice, să găsim moduri în care să ne continuăm activitățile și în bună măsură am reușit. Am răspuns acestor provocări nemaiîntâlnite impulsionați de speranța că din toamnă am fi putut reveni la o oarecare normalitate.

Din păcate, situația actuală nu ne permite să o facem. În aceste zile, Facultatea de Litere, alături de altele din Universitatea „Babeș-Bolyai”, a hotărât să înceapă anul universitar 2020-2021 în regim online. Deși susținută în unanimitate de departamente și de reprezentanții studenților, nu este alegerea pe care vreunul dintre noi să o fi dorit. Este însă decizia pe care o considerăm responsabilă în momentul de față. Ea survine în urma unor consultări cu toți membrii comunității noastre, profesori și studenți, precum și în urma unei temeinice analize a scenariilor posibile. Grija pentru siguranța fiecăruia dintre noi, numărul mare de studenți și riscul apariției de focare, dificultățile logistice în a asigura distanțarea socială în clădirea facultății, exemplele altor universități care și-au deschis porțile doar pentru a le închide peste câteva săptămâni – iată doar câteva dintre considerațiile care justifică alegerea noastră.

Atât eu, cât și colegii mei înțelegem dezamăgirea multora dintre voi, a celor din anul I, care se văd nevoiți să-și amâne întâlnirea cu Facultatea și cu orașul, să-și înceapă studenția acasă, și nu la Cluj. A celor din anii mai mari, privați încă un semestru de prezența colegilor și a profesorilor. A noastră, a tuturor, că ne vom regăsi iar în fața ecranelor, nu în sala de curs. Universitatea și Facultatea vor încerca să răspundă acestor șocuri și să le atenueze, prin programe speciale de mentorat, prin adaptarea procesului de predare și încercarea de  asigura resurse acolo unde e necesar. Înțelegem responsabilitatea care ne revine și am încredere în modul în care vom răspunde dificultăților ce ne așteaptă.

Vă îndemn, așadar, să rămânem alături, cu respect unii față de ceilalți, cu deschiderea spre a face ce ne revine cât putem de bine, dar în primul rând uniți în jurul lucrurilor care ne-au adus împreună: pasiunea pentru studiul limbilor străine, pentru literatura și cultura lumii. Mai avem totuși atâtea lucruri de descoperit și de explorat. Cred că există un mare merit în acest efort, în traversarea împreună – chiar dacă de la distanță – a unei etape dificile din parcursul academic.

Vă urez un an cât se poate de bun, să ne întâlnim cu bine și aveți grijă de voi!

Conf. dr. Rareș Moldovan
Decan

ÎN ACEST CONTEXT (DESFĂȘURAREA CURSURILOR ONLINE) ÎN LUNA SEPTEMBRIE 2020 CAZAREA SE VA FACE DOAR PENTRU DOBÂNDIREA DREPTULUI DE CAZARE CONFORM URMĂTORULUI CALENDAR:
11.09.2020 – 15.09.2020: DEPUNERI CERERI (ELECTRONIC PE ADRESA SECRETAREI DE SECȚIE)
11.09.2020 – 18.09.2020 (PÂNĂ LA ORA 14): DEPUNERI DOSAR SOCIAL PENTRU CAZARE (ELECTRONIC, UN SINGUR FIȘIER, PE ADRESA SECRETAREI DE SECȚIE)
21.09.2020: AFIȘARE LISTE INIȚIALE CU DREPT DE CAZARE
21.09.2020 – 23.09.2020: DEPUNERE DE CONTESTAȚII
25.09.2020: AFIȘARE LISTE FINALE

(*Cererile de cazare pentru doctoranzi se trimit pe adresa secretarei șefe: claudia_ubb@yahoo.com)

CAZAREA EFECTIVĂ ÎN CĂMINUL REPARTIZAT SE VA FACE DOAR LA REVENIREA LA STAREA DE NORMALITATE PE CARE O VOM ANUNȚA ÎN TIMP UTIL, CONFORM REGLEMENTĂRILOR NAȚIONALE ÎN VIGOARE.

VOR FACE EXCEPȚIE DOCTORANZII CARE SE VOR CAZA PE LOCURILE DE PANDEMIE ÎN ZILELE DE 25, 26, 28, 29 SEPTEMBRIE 2020 DIRECT ÎN CĂMINELE MENȚIONATE.

CETĂȚENII STRĂINI (BURSIERI AI STATULUI ROMÂN) SE VOR CAZA ÎN CĂMINELE MENȚIONATE ATUNCI CÂND SOSESC ÎN ROMÂNIA.

ETAPA II DE CAZARE SE VA FACE DOAR LA REVENIREA LA STAREA DE NORMALITATE (pe care o vom anunța în timp util).

  • Share :
Scroll Up
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Accept
Privacy Policy