Facultatea de Litere se numara printre facultatile cu cele mai multe si mai importante contacte cu alte universitati si institutii academice din tara si straintate precum si cu Institutiile Europene, promovând programe comune si relatii de colaborare menite sa sporeasca substantial vizibilitatea internationala a Facultatii de Litere si, implicit, a Universitatii Babes-Bolyai. Colaborarea vizeaza organizarea în comun de programe de studii, cercetari, publicatii, mobilitati pentru cadrele didactice si studenti, actiuni de compatibilizare a curriculei.

Universități partenere

În cadrul facultatii functioneazã Biroul de Relații Internaționale, coordonat de prodecanul cu Relatiile internationale ajutat de o Comisie de Relatii Internationale din care fac parte reprezentanți ai tuturor catedrelor. Dezvoltarea continua a relatiilor internationale a impus crearea acestui grup de lucru care sa gestioneze volumul foarte mare de activitati internationale ale facultatii, pe tipuri de programe si cooperari. Facultatea de Litere participa la programe internationale derulate atât prin intermediul Comisiei Europene (TEMPUS, ERASMUS +, LEONARDO DA VINCI), cât si prin diverse organisme guvernamentale sau regionale (CEEPUS, DAAD, MECT, ANCS) sau de catre diverse institutii si fundatii.

1 Erasmus+
2 Moştenire culturală şi integrare europeană
3 Consortiul EMCI
4 Consortiul EMT
5 Programul LEONARDO DA VINCI
6 Programul CEEPUS
7 Programe de burse în cadrul DAAD
8 Thematic Network Project in the Area of Languages I – D 200

Bursa Makovecz

Parteneri din România

  • Consorțiul universitar: Universitatea din București, Universitatea A.I.Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara
  • Centrul Județean pentru Conservarea  şi promovarea culturii tradiționale Cluj-Napoca
  • Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj-Napoca
  • Muzeul Etnografic al Transilvaniei
  • Muzeul Județean Mureș, Secția Etnografie și Artă Populară
  • Catedra de Limbă şi literatură germană a Universităţii Creştine Partium din Oradea
  • Share :
Scroll Up
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Accept
Privacy Policy