Cercul Metacritic

Echinox

Colegiul Invizibil

Atelierul Lingvistic „Márton Gyula”

Colegiul Științific „Kriza János”

Colegiul Științific „Kriza János” a fost fondat în anul 2007 și funcționează in rețeaua colegiilor științifice ale Federației Universitare Maghiare din Cluj-Napoca. Activitatea profesională este coordinată de Departamentul de Etnografie și Antropologie Maghiară și Asociația Etnografică Kriza János.

Antecedentele colegiului sunt grupurile de cercetare din cadrul Facultății de Litere al Universității Babeș-Bolyai și Universitatea Sapientia care aveau un profil științe sociale.

Obiectivul colegiului este de a completa educația etnografică a facultății cu noi teme, și de a familiariza studenții în spiritul interdisciplinarității cu rezultatele altor științe sociale. Un rol important în activitatea de colegiu are munca științifică individuală cu un conducător care cuprinde cercetare, publicarea și prezentarea rezultatelor. Cu toate acestea dezvoltăm spiritul de dezbatere, viziunea individuală, abilitatea de analiză și creativitatea. Conferențiarii invitate, workshopurile și excursiile de studiu fac posibil de a cunoaște mai bine profesia etnografică, instituțiile și posibilitățile de cercetare și de publicare.

  • Share :
Scroll Up