UBB | Ştiri, Ştiri

Istoria literaturii maghiare pentru copii în secolul XIX

În data de 22 mai ora 10 în sala Brassai a Universității Babeș-Bolyai Hermann Zoltán, profesorul Universității Károli Gáspár, va ține un discurs despre cele mai importante perioade ale începuturilor literaturii pentru copii.

Nu este secret faptul că abia de 200 de ani se publică cărți pentru copii. Prin descoperirea noului grup țintă a literaturii la începutul secolului 19 piața cărților a cucerit domenii noi. În urma apariției literaturii pentru copii și literatura a reușit, ceea ce până acum numai teatrul a putut realiza, și anume să aibă efect asupra unui public, care nu știe să scrie și să citească. De acum încolo în cadrul publicațiilor pentru copii putem identifica o anumită strategie comercială, care respectând normele estetice și normele de educație are ca scop fidelizarea publicului, care astăzi studiază cărțile de basme cu imagini frumoase.

 

Hermann Zoltán, docentul Facultății de Filologie  a Universității Reformate Károli Gáspár, este membrul fondator și liderul grupului de cercetare a literaturii pentru copii și tineret. Pe lângă literatura pentru copii și tineret între domeniile sale de cercetare se enumeră și folclorul rus și maghiar, literatura clasică, teoria literaturii și textelor, și teatrul contemporan. Care a fost funcția basmelor înainte de iluminism și înainte de romantism, și cum i s-a schimbat rolul și genul artistic în condițiile literaturii de elită? La acest eveniment așteptăm răspunsurile la aceste întrebări interesante și la alte întrebări.

Știri

Scroll Up