Aliz Lakatos | Ştiri, Ştiri

Avem bucuria de a vă anunța că în cadrul Adunării Generale Anuale a Academiei Ungare de Științe au fost decernate premii și distincții pentru activitate de cercetare distinsă mai multor colegi din cadrul Facultății de Litere.

Doamna prof. univ. dr. Csilla Gábor (Departamentul de Literatură Maghiară) a fost aleasă ca membru extern al Academiei Ungare de Științe. Reputația sa internațională este marcată de volumul Laus et Polemia (2015) publicat în limba engleză, respectiv de rolul său de coordonator în derularea proiectului de anvergură mondială REFO 500.

Domnul Prof. János Péntek (Şcoala Doctorală Studii de Hungarologie), membrul extern MTA a fost distins cu Premiul Academiei astfel onorând eforturile sale depuse în crearea celor trei volume ale Dicționarului limbii maghiare din Moldova, o lucrare indispensabilă a lingvisticii diacronice și a dialectologiei maghiare.

Domnul Prof. univ. dr. Pozsony Ferenc (Departamentul de Etnografie și Antropologie Maghiară) a primit cea mai înaltă distincție a Academiei, premiul „Arany János”, onorată fiind astfel întreaga sa activitate științifică etnografică și inițiativele, proiectele sale în serviciul comunităților minoritare.

Știri

Scroll Up
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Accept
Privacy Policy