În luna iulie are loc școala de vară Cluj Letters Summer School, organizată de Facultatea de Litere a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ajunsă acum la cea de-a treia ediție.

Proiectul este finanțat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE), Schema de Granturi Competitive pentru Universități – Romanian Secondary Education Project (ROSE).

Scopul proiectului este acela de a oferi elevilor de liceu o experiență timpurie a vieții studențești într-un mare centru universitar. Astfel, activitățile principale din programul școlii de vară cuprind: cursuri și ateliere orientate spre subiecte din domeniul filologiei ce pot stârni interesul elevilor, activități culturale cu deschidere largă (participare la vernisaje, spectacole de teatru, concerte, workshop-uri etc.), vizitarea unor puncte turistice din județul Cluj.

La prima ediție a școlii de vară (17-31 iulie 2017) au participat peste 50 de elevi proveniți de la licee din mai multe județe: Cluj, Bistrița-Năsăud, Harghita, Covasna, Maramureș, Satu Mare.

Dat fiind succesul primei ediții, pentru edițiile din anii următori ai școlii de vară Cluj Letters Summer School, Faculatea de Litere a alocat un număr și mai mare locuri (75 de participanți în fiecare an).

Legături utile:

  • Participarea elevilor de la școala de vară Cluj Letters Summer School la festivitățile dedicate Zilei Imnului Național – eveniment realizat în colaborare cu Prefectura Cluj: ALBUM IMAGINI
  • Vizita elevilor de școala de vară Cluj Letters Summer School la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii cu ocazia Zilei Aviației Române – eveniment realizat în colaborare cu Prefectra Cluj: ALBUM IMAGINI
  • Câteva impresii ale participanților la prima ediție Cluj Letters Summer School: CLSS-2017-Beclean-feedback
  • Share :