UBB | Ştiri

În septembrie 2017 opt studenți al Departamentului de Etnologie și Antropologie Maghiară, și doi doctoranzi ai școlii doctorale Studii Hungarologie au participat la o practică profesională etnografică de o săptămână la Budapesta și Szentendre.

În primele două zile ale săptămânii, cu ajutorul lui Lajos Kemecsi, directorului general al Muzeului Etnografic (Budapesta), au reușit să inspecteze viața de zi cu zi a instituției și să se familiarizeze cu planurile mari ale muzeului pentru viitor. Printre punctele de program s-au numărat și vizitele la atelierele restauratorilor, prelegerile experților, precum și vizitarea diferitelor depozite cu o prezentare detaliată. Studenții puteau vedea și expozițiile curente ale muzeului.

În timpul celor patru zile petrecute la Szentendre, activitățile variate ale Skanzenului studenții au avut posibilitatea să recunoaște cunoștințele de bază ale protecției de artă, inovații de digitalizare, au auzit prelegeri privire la sarcinile și evenimentele sectoriale muzeale, despre comunicarea instituțională, și despre activități muzeo-pedagogice. Studenții au participat, de asemenea, la tururi ghidate la cele două expoziții ale muzeului, și în două regiuni etnografice construite, care au fost ținute de curator și de cei responsabili de regiune.

Dorim să mulțumim instituțiilor gazde pentru ospitalitatea și cooperarea lor!