Descrierea specializării: Conceput conform standardelor europene ale programelor de master şi de studii aprofundate, masterul oferă atît o pregătire teoretică, pentru un parcurs formativ al cercetătorului de performanţă, cît şi o profesionalizare pentru meserii din câmpul medierii culturale, frecvent cerute în contextul noii Europe. Românistica este inserată în mod firesc într-un cadru european, de istoria ideilor, dar şi de teorii ale identităţilor culturale, politice etc. Posibilitatea perfecţionării prin studii de un semestru la universităţi partenere de prestigiu din Europa adaugă un plus de excelenţă programului, vizibilitate internaţională, competitivitate pe piaţa ofertelor academice.
Domenii vizate pe piaţa muncii: mediatori culturali, editori, redactori de carte şi de media, filologi în domeniul arhivisticii literare, cadre didactice (nivel gimnaziu, liceu, universitar), etnologi, muzeografi – etnografi, publicişti, jurnalişti, documentarişti.
Masteranzii au posibilitatea de a continua cu studii doctorale în cadrul aceleiaşi specializări, de a participa la proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale derulate de Departament.
Director de program: conf. dr. Călin Teutişan (cab. 139-140, str. Horea nr. 31).

  • Share :
Scroll Up
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Accept
Privacy Policy