UBB | Ştiri, Ştiri, Ştiri

În 20 octombrie 2017 Departamentul de Etnografie și Antropologie Maghiară (UBB), Societatea Etnografică Kriza János, Comisia de Etnologie și Antropologie al KAB, și Departamentul de Științe Umaniste, Limba și Istologie a EME au organizat o conferință științifică cu următorul titlu: Tradiții istorice și patrimoniu în cercetarea etnografică la Cluj-Napoca.

Douăzeci și cinci de lectori români și maghiari s-au prezentat la conferință pentru a-și rezuma și prezenta carierele de cercetare, pentru a examina impactul cardurilor de îndemânare și a cititorilor școlari, pentru a prezenta tabere de regionale și cercetare populară, pentru a demonstra activitățile asociațiilor de tineret, pentru a explora tehnicile de exprimare artistică a lumii populare.

 

Moderarea sesiunilor de conferință a fost întreprinsă de Dóra Czégényi, Vilmos Tánczos, Vilmos Keszeg și Zsolt Albert Jakab.

La sfârșitul întâlnirii, experiențele și lecțiile învățate din cele zece conferințe de istorie a cercetărilor organizate până în present, au fost rezumate într-o discuție de grup, condusă de Vilmos Keszeg.

Manuscrisele conferinței au fost publicate într-un volum de conferință a Societății Etnografice Kriza János cu titlul Cercetări etnografice în Transilvania: instituții, vieți de cercetare, mentalități.

Știri

Scroll Up
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Accept
Privacy Policy